Solenis: Introducing<br/>our new brand identity
See how we’re evolving
Zamknij 686C6711-FB74-47F4-AFEE-14D0F9C09B39

Solenis zdobywa trzecią z rzędu platynową nagrodę EcoVadis za odpowiedzialność społeczną w biznesie

Firma Solenis znajduje się wśród jednego procenta firm najwyżej ocenionych przez EcoVadis w kategorii przemysłu chemicznego.

wtorek, 26 marca 2024

DO NATYCHMIASTOWEJ PUBLIKACJI

Firma Solenis już trzeci rok z rzędu otrzymała od EcoVadis platynowe wyróżnienie za wyniki w zakresie CSR.

WILMINGTON, Del. (Stany Zjednoczone) — Już trzeci rok z rzędu firma Solenis otrzymała platynowe wyróżnienie za wyniki w zakresie społecznej odpowiedzialności biznesu (CSR) od EcoVadis, jednej z najbardziej zaufanych firm ratingowych zajmujących się zrównoważonym rozwojem biznesu i dostawcy narzędzi do poprawy wydajności globalnych łańcuchów dostaw.

Firma Solenis znajduje się wśród jednego procenta najwyżej ocenionych firm w kategorii przemysłu chemicznego. Jest jednym z największych na świecie producentów specjalistycznych substancji chemicznych, którego celem jest dostarczanie zrównoważonych rozwiązań dla branż przemysłu intensywnie wykorzystujących wodę, takich jak sektor konsumencki, przemysłowy, instytucjonalny spożywczy oraz dla sektora basenów i spa. Firma jest również właścicielem Diversey, który dostarcza produkty i technologie do czyszczenia i higieny.

„W miarę rozwoju firma Solenis znacznie zwiększa swoje możliwości, aby pomagać klientom w stawianiu czoła krytycznym wyzwaniom związanym ze zrównoważonym rozwojem, zmniejszać ich wpływ na środowisko i wspierać w tworzeniu czystszego, bezpieczniejszego świata. Dlatego jesteśmy tutaj" — powiedział John Panichella, dyrektor generalny Solenis. „Nasza ciągła zdolność nie tylko do utrzymania, ale i doskonalenia procesów w zakresie ESG i przygotowywania raportów w trakcie bezprecedensowego rozwoju naszej firmy jest świadectwem ciężkiej pracy i zaangażowania tysięcy pracowników na całym świecie. Bez nich i ich wysiłków firma Solenis nie mogłaby w znacznym stopniu przyczynić się do poprawy ochrony wody na świecie, naszych zasobów i naszej planety”.

„Jesteśmy podekscytowani ciągłym uznaniem ze strony EcoVadis” — powiedziała dr Lotta Kanto Öqvist, dyrektor ds. zrównoważonego rozwoju w Solenis. „Ta ocena — i nasze pragnienie, aby ją otrzymać co roku — motywuje i zachęca nas do realizacji strategii zrównoważonego rozwoju. Pomogło nam to skoncentrować się na ciągłym doskonaleniu strategii ESG".

Przed uzyskaniem platynowego statusu po raz pierwszy w 2022 roku, firma Solenis osiągnęła złoty status przez dwa lata z rzędu.

Kliknij ten link, aby obejrzeć szczegóły dotyczące platynowego odznaczenia EcoVadis. Najważniejsze informacje dotyczące platynowego odznaczenia EcoVadis można zobaczyć tutaj.

Metodologia EcoVadis opiera się na międzynarodowych standardach zrównoważonego rozwoju (Global Reporting Initiative, United Nations Global Compact, ISO 26000) i jest nadzorowana przez naukowy komitet ekspertów ds. zrównoważonego rozwoju i łańcucha dostaw, aby zapewniać wiarygodne oceny zrównoważonego rozwoju wystawiane przez strony trzecie.

Aby uzyskać informacje na temat zaangażowania firmy Solenis w zrównoważony rozwój i jej najnowszy raport na temat zrównoważonego rozwoju, odwiedź stronę: www.solenis.com/en/sustainability/strategic-vision.

<div class="line">&nbsp;</div> <h2>O firmie Solenis</h2> <p>Firma Solenis jest jednym z&nbsp;największych na świecie producentów specjalistycznych substancji chemicznych, a&nbsp;jej celem jest dostarczanie zrównoważonych rozwiązań dla wodochłonnych branż przemysłu, w tym dla sektora konsumenckiego, przemysłowego, instytucjonalnego, spożywczego oraz dla sektora basenów i&nbsp;spa. Firma jest własnością Platinum Equity, a&nbsp;jej oferta obejmuje szeroką gamę środków chemicznych do uzdatniania wody, dodatków procesowych, dodatków funkcjonalnych, środków czyszczących i dezynfekcyjnych, a także najnowocześniejsze systemy monitorowania i kontroli. Technologie te są wykorzystywane przez klientów do zwiększenia wydajności operacyjnej, poprawy jakości produktów, ochrony zasobów zakładu, zminimalizowania wpływu na środowisko oraz tworzenia czystszych i bezpieczniejszych środowisk. Firma z siedzibą w Wilmington w stanie Delaware posiada manufacturing-facilities zakładów produkcyjnych rozmieszczonych strategicznie na całym świecie i zatrudnia zespół ponad employees specjalistów w countries krajach na continents różnych kontynentach. Firma Solenis otrzymała nagrodę 2024 Best Managed Company Gold Standard, uznawaną przez cztery lata z rzędu.</p> <p>Aby uzyskać więcej informacji na temat Solenis, odwiedź stronę <a href="/en/">www.solenis.com</a> lub śledź nas w mediach społecznościowych.</p>

DALSZYCH INFORMACJI UDZIELA

Global