Solenis: Karşınızda<br />yeni marka kimliğimiz

Solenis, Target Corporation’ı 2023 Sürdürülebilirlik Ödülü’ne Layık Gördü

15 Mart 2024 Cuma

DERHAL YAYINLANMASI İÇİN

Basitleştirilmiş bir mağaza temizlik programı, atık üretimini önemli derecede azalttı.

Dünyanın önde gelen özel kimyasal üreticilerinden Solenis LLC, 2023 Solenis Sürdürülebilirlik Ödülü’nü kazanan işletmeler arasında Target Corporation’ın da yer aldığını gururla duyurdu. Amerika Birleşik Devletleri’nde yaklaşık 2.000 mağaza işleten perakendeci, yıllık kimyasal ambalaj atıklarını %58 oranında azaltarak 17.520 kg daha az atık üreteceği tahmin edilen basitleştirilmiş bir mağaza temizlik programı uygulamaya başladığı için ödüle layık görüldü.

Target ekipleri, mağazalarının temizlik programını optimize etme sürecinde Diversey ile çalıştı. Bu iş birliği sayesinde, temizlik için gerekli ürün sayısı 21’den 16’ya düşürüldü. Bunun sonucunda temizlik ürünlerinin kullanımı kolaylaştı, personel eğitimleri basitleşti ve ambalajlar daha az atık üretecek şekle getirildi.

Diversey ve Target, yeni temizlik programını yaklaşık 18 ay boyunca belirli pilot mağazalarda test etti. Test sırasında ekipler kullanılacak yeni ürünlerin sürdürülebilirlik üzerindeki potansiyel etkisini değerlendirdi. Basitleştirilmiş programın ülke çapında yaklaşık 2.000 mağazada uygulanması durumunda, yılda yaklaşık 17.520 kg (%58) daha az ambalaj atığı oluşacağı öngörülüyor. Bu sayının 13.223 kg’ı (yani %68’i) plastik atıklarını ve 4.298 kg’ı (yani %40’ı) karton atıklarını temsil ediyor.

Target ve Diversey, yeni programı tüm mağazalarda hızla uygulamaya geçirdi ve süreci dört aydan kısa bir sürede tamamladı. Programın hızlı bir şekilde uygulamaya geçirilmiş olması, mağazaların faaliyetleri ve misafir deneyimindeki aksamaları sınırladı. Target ve Diversey, çalışanların eğitilmesi ve yeni programın en iyi şekilde uygulanması için beraber çalışmayı sürdürecek.

Proje, bir Solenis şirketi ve hijyen, enfeksiyon önleme ve temizlik çözümlerinde bir dünya lideri olan Diversey tarafından yönetildi.

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN

Kuzey Amerika