Solenis: Introducing<br/>our new brand identity
See how we’re evolving
Kapat 686C6711-FB74-47F4-AFEE-14D0F9C09B39

Solenis, Diageo’yu Su ve Kimyasal Tüketimini Önemli Düzeyde Azaltan Programları için Ödüle Layık Gördü

19 Mart 2024 Salı

DERHAL YAYINLANMASI İÇİN

Dünyanın önde gelen özel kimyasal üreticilerinden Solenis LLC, alkollü içeceklerde bir dünya lideri olan Dieago’nun 2023 Solenis Sürdürülebilirlik Ödülü’ne layık görüldüğünü gururla duyurdu. Markaları arasında Johnnie Walker, Guinness, Captain Morgan, Baileys ve Smirnoff bulunan Diageo, Afrika’daki on bir bira fabrikasında su tüketimini %20’den daha fazla, kimyasal tüketimini ise %23 oranında azaltan girişimleri için ödüle layık görüldü.

ÇSY çalışmaları kapsamında Kenya, Uganda ve Nijerya’daki en büyük beş bira fabrikasına su geri kazanım tesisleri kuran Diageo, bir Solenis şirketi olan Diversey’in teknik bilgi birikiminden ve geniş ürün yelpazesinden faydalanarak geri kazanılan su miktarını en üst düzeye çıkardı.

Diversey, tescilli AquaCheck™ programı aracılığıyla, tüm bira fabrikalarındaki su tüketimini azaltma projelerinin geliştirilip uygulanmasına yardımcı oldu ve bu süreçte öncelikle yerinde temizlik ve şişe yıkama gibi hijyen sağlayan süreçleri mercek altına aldı.

Bu optimizasyon çalışmaları, Afrika’daki on bir bira fabrikasında toplam su tüketiminin %20’den fazla düşmesini sağladı (bu sayede yılda 1 milyon metreküpten fazla su tasarrufu sağlandı). Bununla beraber, Diversey tarafından belirlenip uygulanan projeler sayesinde, Diageo’nun bu tesislerde tükettiği kimyasal miktarında %23’lük azalma sağlandı.

Diageo Global Bira Tedarik Başkanı Colin O'Brien, “Diageo’da tükettiğimiz su, topluluklarımız, operasyonlarımız ve ürünlerimiz için en önemli kaynaktır. Bu nedenle, su tüketimini azaltan her proje bizim için çok büyük önem arz ediyor. Diversey ile yaptığımız iş birliği, su tüketimini azaltma hedeflerimizi gerçekleştirebilmemizde son derece önemli bir rol oynadı. Birlikte büyük ilerleme kaydediyoruz ve 2030 hedeflerimize ulaşma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

Solenis’in Global Kurumsal Müşteri Direktörü (Gıda ve İçecek) Neil Johnson, yaptıkları iş birliğinin her iki şirketin de sürdürülebilirlik hedeflerine katkı sağladığını belirterek, “Solenis olarak sadece bir tedarikçi değiliz. Bizim amacımız, attığımız her adımda hem kendi sürdürülebilirliğimizi hem de müşterilerimizin sürdürülebilirliğini geliştirmektir. AquaCheck metodolojimiz ve bira fabrikasında su yönetimine yönelik bütüncül yaklaşımımız ile Diageo’nun 2030 Spirit of Progress hedeflerine ulaşma yolunda gösterdiği çabaları destekleyebilmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Solenis’ın 2020 yılında hayata geçirdiği Sürdürülebilirlik Ödülleri programı, su kullanımını azaltan, enerji tüketimini düşüren, sera gazı emisyonlarını azaltan, hammadde kullanımını optimize eden ve atıkları azaltan projeleri her yıl ödüllendirmektedir.

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN